Nyheter och ändringar 2016

Här kommer en lista med förändringar i företaget med början av 2016.

  1. En-gångs-jobb, även återkommande sådana utanför abonnemang, kommer att ha en lägsta faktureringskostnad på 480 kr exkl. moms (300 kr efter RUT-avdrag)
  2. Ny utrustning kommer att köpas in i december, läs mer på http://www.skvissen.se/rentvatten-teknik. Detta kommer att ge mig möjlighet att erbjuda ett miljövänligt och snabbare sätt att putsa fönster på, mer vad detta innebär i praktiken längre ner.
  3. Ett abonnemang kommer att putsas på utsidan varannan månad, mer om detta längre ner.
  4. En abonnent som vill ha insidan putsad måste beställa insidan, vilket kan göras enklast via sms/mail. Insidan kommer att bokas den dagen jag har tänkt putsa utsidan. Om detta inte är möjligt kommer putsen att flyttas till önskat datum och en avgift för resa och ombokning kommer att tas ut.
  5. Utöver fönsterblecken kommer även yttre fönsterram att göras ren för de som har fönster lämpade för vattenmatat skaft.
  6. Fönster med avtagbara spröjs på övervåningar kommer inte att göras från stege, eftersom det finns stor fallrisk.
  7. Nya tjänster som tvätt av altantak och entrétak kommer att läggas till i min verksamhet. Även tvätt av skyltar m.m. kommer att kunna erbjudas.
  8. Ett nytt abonnemang kommer att ha en förstagångsavgift för att ge mer tid till noggrann rengöring, också ett bra sätt att abonnemangen inte blir utnyttjade av de som sen bara vill ha en billig en-gångs-puts.

Varför kommer jag göra dessa förändringar?
Syftet med abonnemang är att ha rena fönster året om. Efter 3 månader som var det vanligaste intervallet innan så var fönsterna oftast väldigt smutsiga och ingrodda fläckar behövde gnuggas bort. Abonnemanget är för de som verkligen vill ha rena fönster hela tiden.

Eftersom jag gör investeringen med rentvatten-tekniken och vattenmatade skaft så kräver det en del förhållanden. Fönsterna får inte vara alltför smutsiga för att det ska fungera bra. När det görs så här regelbundet kommer det att vara enkelt och gå snabbt att putsa av fönsterna, blecken och ramarna, vilket också kommer påverka priserna positivt för kunderna.

Sen har jag märkt att det inte går att hålla så låga priser som jag försökt göra när jag inte kan arbeta året runt. Detta upplägg kommer att ge mig jobb från januari-december istället för mars-juni och augusti-december som det var innan. Istället för att höja priserna för att få betalt under lågsäsong kan jag hålla högsäsongen i liv under hela året och ge er bra priser.

För många kommer det att innebära en höjning av årskvoten men för de flesta kommer den att inte bli så hög. 600 kr per år kanske blir 700 kr per år, och istället kommer ni att betala en lägre kostnad per arbetstillfälle. Jag kommer att kontakta varje nuvarande abonnent för att informera om nya priser och tjänster.