Fönsterputsskolan: Lektion 1

Många frågar mig hur jag gör för att lyckas med mina fönster. Det är faktiskt ingen hemlighet. Jag tänkte börja göra små uppdateringar om hur du kan få fina fönster hemma.

Lektion 1: Verktyg

Många använder dåliga eller fel verktyg när de putsar hemma. Jag köper mina saker på www.skvissen.se. Köp lite extra ”gummin” och byt efter varje putsning, dem blir dåliga även om det inte syns. Ha en ”skviss” med en ”skena” som är 25-35 cm bred, beror på vad du tycker om, kortare skenor är enklare att hantera. Använd vanligt diskmedel eller en fönstersåpa, det finns ingen super duper blandning som vi fönsterputsare hemlighetshåller. Jag använder en vanlig fönstersåpa. Som ”inblötare” räcker en svamp som ej repar. Använd gamla linne trasor (eller bomull om ni inte har något linne) för att torka kanter och missar med, håll den torr och byt om den blir fuktig.

Ordförklaring:

Gummin – det som sitter på skrapan.

Skviss – skrapan som vi använder som består av en skena, handtag och ett gummi.

Skena – det som sitter på skrapans handtag.

Inblötare – den vi använder för att blöta in fönstret med medel och vatten.

 

Det var en kort 1:a lektion. Även om ni har en Fönsterputsare som kommer till er kan det vara bra att ha verktygen hemma, ibland kan det komma fåglar dagen efter 😉

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *